"Tko se boji istine i pravde?"

U znak prosvjeda zbog najave uvođenja dvojezičnih, latinično-ćiriličnih natpisa u Vukovaru, jutros su članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u sklopu akcije "Tko se boji istine i pravde" prekrili crnim pokrivalima biste Blage Zadre, pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao i spomen-obilježja masovnog stradanja Vukovaraca, uključujući spomenik na Ovčari.

Današnji dan je dan neposluha građana Vukovara, a prekrivamo spomenike da ne gledaju sramotu koja se u Vukovaru događa, izjavio je u ime stožera ispred prekrivenog spomenika legendarnog zapovjednika obrane Borova naselja Blage Zadre predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Igor Gavrić

Ocijenio je da je uvođenje ćiriličnih natpisa omalovažavanje žrtvi Vukovara te izrazio nadu da će iskazivanjem nezadovoljstva privoljeti Vladu da sjedne za stol s članovima Stožera i da se nađe rješenje za problem ćiriličnih natpisa. Naglasio je da su se vukovarske braniteljske i stradalničke udruge organizirale u Stožer i da će ustrajati u svojim zahtjevima te poručio Vladi da se ne igra s njihovim osjećajima. 

U središtu Vukovara članovi Stožera građanima su dijelili plakate s natpisom Prodajem kuću na kojima su za daljnje obavijesti o prodaji navedeni telefonski brojevi Vlade i ministra uprave Arsena Bauka. Glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić izjavio je da upravo ti natpisi sugeriraju kako bi uvođenje ćirilice dovelo do iseljavanja Hrvata iz Vukovara.
Komšić je istaknuo da je osnovni zahtjev Stožera ne ćirilici ni pod koju cijenu. To je ćirilica donijela Vukovaru, kazao je pokazavši na izloženu čahuru topovske granate iz Domovinskog rata na kojoj su tehnički podaci ispisani ćirilicom.

Tijekom popodneva Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara najavio je da će na Trgu žrtava Ovčare biti upaljene svijeće, a pozvani su i građani Hrvatske da na prozorima zapale svijeću za Vukovar.