Branko Čegec dobitnik Goranova vijenca

Goranovo proljeće ove godine obilježava tri značajne godišnjice: 100 godina rođenja Ivana Gorana Kovačića, 70 godina njegove smrti te 50 godina neprekinutog trajanja Goranova proljeća, najvažnije i najstarije pjesničke manifestacije u Hrvatskoj.
 
Ovogodišnji dobitnik Goranova vijenca za cjelokupni pjesnički doprinos je Branko Čegec, a dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike je Stipe Odak za rukopis Trobojno bijelo.
 
Goranovo proljeće ove godine započinje svečanošću otvorenja 20. ožujka, a nastavlja se dodjelom nagrada u Lukovdolu, tradicionalno na Goranov rođendan 21. ožujka.

Pjesnička karavana potom putuje u Rijeku gdje 22. ožujka nastupa na Filozofskom fakultetu, u Riječkoj gimnaziji te u Filodrammatici na velikom večernjem čitanju.
 
I ove godine Goranovo proljeće ugošćuje četrdesetak domaćih i stranih pjesnika, a cjelokupnui program obogaćen je i glazbenim nastupima, tako će u Lukovdolu nastupiti  još jedan nositelj Goranova vijenca, Arsen Dedić u pratnji Branka Bulića.

Goranovo proljeće održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Grada Rijeke.