Punčke otvorile DORF

U Vinkovcima je počeo sedmi festival dokumentarnog rock filma (DORF) na kojem će do 10. ožujka biti prikazana 24 filma iz deset zemalja.

Festival je počeo predstavljanjem projekta Fresh Danube Films, koji je nastao u partnerstvu DORF-a (Vinkovci), Cinema City (Novi Sad), Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe (Linz), te premijerom filma o vinkovačkome tročlanom ženskom bendu Punčke Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića. Premijerno je prikazan i film Zauvijek zajedno Monje Art i Caroline Bobek o odrastanju skupine bečkih 14-godišnjaka.

Govoreći o projektu Fresh Danube Films, direktor DORF-a Toni Šarić kazao je kako je riječ o trećem projektu financiranom iz međunarodnih fondova u čijoj realizaciji sudjeluje vinkovački festival. Prema riječima Rajka Petrovića, direktora beogradskog festivala Slobodna zona, želja je partnera uključenih u Fresh Danube Films da se projektu iduće godine pridruži i Bugarska. Također je izrazio nadu da će projekt u regiji iznjedriti niz mladih redatelja.

Na DORF-u, koji traje do 10. ožujka, i održava se na više lokacija u Vinkovcima, bit će prikazana 24 filma iz 10 zemalja, uz popratne programe i goste iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Slovenije, Japana i Francuske.