Premijera "Ćelave pjevačice"

Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život" u Vidri je premijerno izvelo predstavu "Ćelava pjevačica" prema djelu Eugenea Ionesca, čiju režiju potpisuje Ana Prolić.

Tom predstavom zagrebačko Kazalište slijepih i slabovidnih ujedno obilježava 65. godišnjicu postojanja, što ga čini najstarijim kazalištem slijepih u svijetu, rekao je za Hinu ravnatelj Vojin Perić.

Kazalište slijepih i slabodvidnih svake godine pripremi jednu ili dvije premijere, a dosad su odigrali oko 3.200 predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, ponajviše u Njemačkoj, Austriji i BiH, naveo je.

Nastojimo se okušati u svim oblicima teatra, a teatar apsurda blizak nam je jer smo i sami često u takvim, apsurdnim situacijama, odgovorio je Perić na upit novinara zašto su se odlučili za Ćelavu pjevačicu. Dodao je da su napravili priču koja će publiku dovesti u zabunu jer je nedorečena, ali i nizom vještina glumaca koji dio predstave igraju u publici.

Želimo razbijati konvencije, baš kao i naša redateljica Ana Prolić, kazao je Perić, zadovoljan suradnjom s dramaturginjom i redateljicom s kojom je Kazalište slijepih i slabovidnih surađivalo i na drugim predstavama.

Predstava Ćelava pjevačica realizirana je 2012. i 2013., a financirana je sredstvima zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstava socijalne politike i mladih te Ministarstva kulture.