"Promjene" donose inventivan i zanimljiv ples

Sve one koji nisu pogledali predstavu Promjene Zagrebačkoga plesnog ansambla pozivamo da to učine sutra navečer u Zagrebačkom kazalištu mladih. Promjene donose inventivan i zanimljiv ples kako ga vide naši mladi koreografi.

Plesni omnibus troje mladih koreografa Zagrebačkoga plesnog ansambla: Ognjena Vučinića, Martine Nevistić i Aleksandre Mišić na daske ZKM-a doista unosi promjene. Rasplesano i snažno, svatko na svoj način promišlja suvremeni ples. Misli i namjere u cjelini slične, a svatko je od njih ipak drukčijeg senzibiliteta.

Ognjenu Vučiniću zanimljivi su bili ženski odnosi. Mislim da se žene međusobno bolje razumiju, nego muškarci i žene. Kroz svoje ideje, odnosno mušku energiju želio sam predstaviti ono što žena sam u sebi ne može prepoznati, ističe ovaj koreograf i plesač.

Pravo na izbor i poštovanje različitosti sažetak su tema koje su zaokupile koreografkinju i plesačicu Martinu Nevistić.

Snažan, tjelesan, emotivan i energičan - tako ples vidi koreografkinja i plesačica Aleksandra Mišić, autorica posljednjeg dijela Promjena.

Predstava Promjene okupila je mlade i inventivne snage domaće plesne scene. Autorska je to večer za publiku koja voli ples. Promjene pogledajte sutra u ZKM-u u 20 sati.

Isječke iz predstave pogledajte u videozapisu.