U Varaždinu počeo kazališni Tjedan smijeha

Predstavom Skupština Ljubomira Kerekeša pred punim gledalištem Velike scene Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Varaždinu sinoć je počeo 4. tjedan smijeha.

Do 26. ožujka varaždinska će publika moći pogledati sedam vrhunskih komedija, a osim predstava prvaka zagrebačkog HNK Ljubomira Kerekeša, bit će i gostovanja iz Koprivnice i Zagreba.

Nakon sinoćnje satirične komedije Skupština večeras slijedi predstava Od stoljeća sedmog Ludens teatra iz Koprivnice redateljice Dore Ruždjak Podolski. Predstava na šaljivi način prikazuje povijest Hrvatske od Tuge i Buge do ulaska u Europsku uniju. U predstavi, uz Deana Krivačića i Slavena Španovića, nastupa Jan Kerekeš.

Petak i subota ponovno su rezervirani za predstave Ljubomira Kerekeša. U petak su na rasporedu Debitanti, a u subotu, 23. ožujka, publika će moći pogledati predstavu Ufuraj se i pukni.

U nedjelju slijedi gostovanje Teatrina Grdelin iz Zagreba s predstavom Bog, žurim, nazovi redatelja Zorana Mužića. 

Varaždinski Tjedan smijeha završava s još dvije Kerekešove predstave. Pretposljednjeg dana festivala na rasporedu je Povratak ratnika, a za sam završetak rezervirana je predstava Dimnjačar, odnosno njezina 1096. izvedba.

U sklopu 4. tjedna smijeha održat će se i Dječji dan smijeha. U nedjelju, 24. ožujka, najmlađi će moći uživati u predstavi Profesor Baltazar - Put oko svijeta u produkciji Scene Gorica iz Velike Gorice i Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba. Redatelj predstave je Mario Kovač, a scenarij je napisala Petra Radin.