"Did i repa" najbolja predstava 13. naj, naj, naj festivala

Najboljom predstavom 13. naj, naj, naj festivala, koji traje od 22. do 26. ožujka, proglašena je predstava Did i repa Gradskog kazališta lutaka Split, nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem mladih Split.

Predstava Did i repa osvojila je još tri nagrade Zlatna Žar ptica. Anica Tomić nagrađena je za najbolju režiju, Jelena Kovačić za najbolju dramaturgiju, a Milana Buzolić-Vučica proglašena je najboljom glumicom festivala za ulogu Babe.

Nagrada za najboljega glumca pripala je Marku Makovičiću, za ulogu Siromaha u predstavi Siromah i Vrag Gradskoga kazališta Žar ptica. Ta je predstava osvojila i nagradu za najbolju glazbu, koja je dodijeljena Mariju Mirkoviću.

Predstava Čudne ljubavi Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda dobila je nagrade za najbolje sporedne uloge. Jelena Petrović nagrađena je za uloge Kornjače i Miša, a Miloš Samolov za uloge Lava i Psa.

Nagrada za iznimnu originalnost i neposrednost igre dodijeljena je Lale Teatru iz Poljske za predstavu Floorville, a Nagrada za posvećenost zajedništvu u kazališnoj igri Dramskom studiju slijepih i slabovidnih "Novi život" za predstavu Ispeci pa reci.

Za ulogu u predstavi Ezopeja, u izvedbi kazališta Playdrama iz Splita, Franko Jakovčević dobio je Diplomu za iznimno glumačko ostvarenje.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili Helena Buljan, Bojana Radović, Marijana Nola, Robert Raponja i Slavko Juraga.

Nagrade će biti uručene večeras, nakon čega će izvan konkurencije biti izvedena predstava Vesela bajkovnica.