Dužničko ropstvo - gdje je izlaz?

Toksični su krediti mnoge građane doveli do bolnih životnih slomova. Potpisujući ugovor s bankom potpisali su sami sebi presudu koja ih je odvela u dužničko ropstvo. U vremenima raja za banke oni žive u strahu hoće li imati dovoljno novca za podmirivanje rata. Odriču se svega, životare jer s moćnim se bankarima ne treba igrati.

U blokadi je 249.000 građana, koji ukupno duguju gotovo 18 milijardi kuna. Krediti iznose 126 milijardi kuna, od čega se 12 milijardi ne može otplatiti. U njihovo je ime predsjednik Josipović krenuo u "napad".

Bankari koji su u subotu zaobišli predsjedničke dvore ne smatraju da su građani u dužničkom ropstvu, dapače, smatraju da se previše dramatizira.

Zvalo se to dužnička kriza ili dužničko ropstvo, građanima je svejedno. Bez jasne strategije ostaje samo recesija kao posljedica lutanja svih dosadašnjih vlada u potrazi za izlazom.

U videoprilogu donosimo borbu Davida i Golijata ili na hrvatski - dužnika i bankara. Pogledajte što kažu Branka Lukačević Gregić iz Udruge Franak i medicinska sestra Brankica Ivanković o svojem kreditu.