"Zagrebačke priče 2" kreću u kinodistribuciju

Projekcijom u kinu "Europa" omnibus "Zagrebačke priče vol. 2" skupine redatelja, sa šest kratkometražnih filmova o ljubavi i obiteljskim odnosima u današnjem Zagrebu, od sutra kreće u službenu kinodistribuciju.

Omnibus je okupio filmove "Kruške" Hane Veček, "Od danas do sutra" Sare Hribar, "Mucicu" Alda Tardozzija, "Sina" Ivana Sikavice, nastalog prema scenariju Ivana Skorina, "Može neko bacit čik odozgo" Josipa Viskovića i "Na kvadrat" Radislava Jovanova Gonza, prema scenariju Jasne Žmak.

Scenariji za te filmove odabrani su među njih 142 prijavljenih na natječaj Propeler filma, raspisan nakon uspjeha prvog omnibusa "Zagrebačke priče".

Drugi omnibus premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, zatim na zatvaranju 10. Zagreb Film Festivala, a prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji te u programu Balkan Screenings u sklopu koprodukcijskog sajma Sofia Meetings.

Film je sada na turneji po europskim festivalima, a prikazat će se i na goEastu - festivalu filmova iz srednje i istočne Europe u Wiesbadenu, u programu Beyond Belonging usmjerenom na prevladavanje nacionalnih i regionalnih granica i odbacivanje ustaljenih obrazaca mišljenja.