Počeo krapinski Glumački festival

Izvedbom mjuzikla "Crna kuća" u sportskoj dvorani srednje škole otvoren je šesti po redu "Glumački festival u Krapini" u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina i istoimene udruge.

Festival traje do 21. travnja i nudi šest izvrsnih predstava gostujućih kazališnih družina iz Zagreba, Koprivnice i Virovitice. Uz predstave u Festivalskoj dvorani, kao novitet ove se godine za sve vrijeme trajanja Festivala održava glazbeno-poetski kabare "Adam i ona" u izvedbi Adama Končića, predsjednika Udruge "Glumački festival u Krapini" i jednog od glavnih organizatora Festivala.

Nakon večerašnje izvedbe "Crne kuće" u sportskoj dvorani Festival seli u Festivalsku dvoranu gdje je sutra na rasporedu predstava "Gospodsko dijete" u izvedbi Glumačke družine "Histrion". Subota je rezervirana za gostovanje Gradskog kazališta Virovitica s predstavom "Kabare kod veselih muškaraca". Sljedeći vikend, u petak 12. travnja slijedi gostovanje koprivničkog Ludens teatra s predstavom "Od stoljeća sedmog".

Krapinskoj kazališnoj publici u subotu, 13. travnja predstavit će se Kazalište na Peščenici i umjetnička organizacija "Kravice" s predstavom "Glumice i to". Posljednji vikend, u petak, 19. travnja, festivala nudi predstavu "Čisto ludilo" Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Završetak Festivala je u subotu, 20. travnja crnom komedijom Borivoja Radakovića "Grupa" u izvedbi Kazališta na Peščenici.

Festival se i ove godine širi izvan Krapine s tri predstave. U osamnaest gradova i općina u Zagorju gostovat će Histrioni s "Gospodskim djetetom", Ljubomir Kerekeš sa "Skupštinom" i Adam Končić sa spomenutim kabareom "Adam i ona".

Osim u Krapinsko-zagorskoj županiji predstave će se izvoditi u Bistri i Brdovcu u Zagrebačkoj županiji te u Novom Marofu i Ljubeščici u Varaždinskoj županiji.
Ovogodišnji festival posvećen je književnici Sidi Košutić (1902. - 1965.) rodom iz Radoboja pokraj Krapine.