Premijera "Cvrčka i mrava" u kazalištu Trešnja

Proslavljena Ezopova basna "Cvrčak i mrav" premijerno će se izvesti večeras u zagrebačkom Gradskom kazalištu "Trešnja", u projektu koji je okupio desetak glumaca ansambla kazališta i polaznike dramskih radionica tog kazališta.

Dok Ezop jasno poručuje da onaj koji ne brine za svoju budućnost, već ljenčari i svira dok je ljeto nema što jesti kad dođe zima, "Trešnjina" predstava, u režiji Nine Kleflin, donosi pomalo drukčiju priču. Cvrčak i mrav najbolji su prijatelji, a iako ponovno jedan ljenčari, a drugi radi, oni dijele isti san, vole glazbu i sanjaju o tome kako će zajedno svirati.

Predstava namijenjena djeci iznad pet godina, posveta je ljubavi i prijateljstvu, jer cvrčka i mrava povezuje čarolija umjetnosti, a upravo radi umjetnosti cvrčak dobiva priliku za iskupljenje radeći ono što najbolje zna - svirajući.

U predstavi glume Damir Klemenić, Jerko Marčić, Nera Stipičević, Tena Jeić Gajski, Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Daria Knez Rukavina, Dragana Marković Roić, Marijana Mikulić i Jadran Grubišić te niz polaznika "Trešnjinih" radionica kojima je to prvi angažman. Scenograf je Miljenko Sekulić, kostimografkinja Marija Šarić Ban, a glazbu potpisuje Matija Antolić.