Majstorović neće voditi Umjetnički paviljon

Sredinom ožujka potvrđen za ravnatelja zagrebačkog Umjetničkog paviljona, splitski povjesničar umjetnosti Božo Majstorović odlučio je ne prihvatiti novu funkciju. Razlozi su kaže, obiteljski.

S obzirom na dugogodišnje uspješno vodstvo splitske Galerije umjetnina, izbor Bože Majstorovića na čelo Umjetničkog paviljona odjeknuo je u kulturnim krugovima pozitivno, međutim oglasili su se bili i mnogi muzejski djelatnici koji su, smatramo, bez snage ili argumenata da izravno napadnu izbor Bože Majstorovića lamentirali nad sudbinom aktualnog ravnatelja Radovana Vukovića.

Je li Božo Majstorović zbog takvog pritiska kolega odlučio odustati od vodstva te institucije? Tvrdi da nije. Razlozi su isključivo obiteljski. U ovome trenutku nisam u mogućnosti prihvatiti posao. Mislim da bih učinio puno veći propust da sam pristao obavljati posao koji ne bih mogao obavljati kako treba, izjavio je Majstorović koji je ostavku podnio u trenutku raspuštanja Gradske skupštine pred lokalne izbore.

Pročelnik Gradskog ureda za kulturu Ivica Lovrić kazao je kako rad Umjetničkog paviljona nije doveden u pitanje. Na slijedećoj sjednici gradske skupštine, najavio je, bit će potvrđen vršitelj dužnosti ravnatelja. Upravno vijeće Umjetničkog paviljona, kazala je predsjednica vijeća Jadranka Vinterhalter, uputilo je prijedlog da to bude dosadašnji ravnatelj Radovan Vuković.