Kazališna burza 'Izbori se za kazalište'

Pod sloganom "Izbori se za kazalište!" od 12. do 14. travnja u kazalištu Mala scena održat će se treća Burza Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u Hrvatskoj, u okviru koje će se izvesti jedanaest predstava za publiku svih uzrasta, od dvogodišnjaka do odraslih.

Na manifestaciji, koja predstavlja najnovija ostvarenja članova te mreže, predstave će izvesti Planet art, Lutkarski studio Kvak, Studio kubus, Mala scena, Act lab, Teatar Tirena, Bacači sjenki, Lutkarska scena I. B. Mažuranić, Tvornica lutaka, Triko cirkus teatar i Playdrama. Osim predstava u sklopu Burze održat će se okrugli stol na temu "Neovisna scena pokretač razvoja" te aukcija čiji će cijeli prihod biti namijenjen budućem radu Mreže.

Na aukciji će se licitirati, najavljeno je među ostalim, originalni Picassov crtež nastao u istoimenoj predstavi splitskog teatra PlayDrama, domaća zimnica ravnatelja kazališta Tvornica lutaka, Marija Kovača i fotografiranje s glumcima predstave "Prekidi" Planet arta, u krevetu, odnosno scenografiji predstave.

Najboljem ponuđaču otići će i nekoliko originalnih kazališnih lutaka, knjige, dizajnerske torbe, wellnes tretmani i večernje haljine, godišnja pretplata na Teatar.hr te domaća šljivovica, što je proizvode utemeljitelji Triko Cirkus Teatra.
Aukcija će se održati 12. travnja, u zagrebačkom klubu Gjuro od 19 do 21 sat, nakon čega će uslijediti otvorenje Burze predstavom "Prekidi" u režiji Marka Torjanca.