U Klovićevim dvorima izložba o Depeche Modeu

U Klovićevim dvorima od 9. do 23. svibnja održat će se Depeche Mode Fan Exhibition, putujuća izložba s više od stotinu rijetko viđenih predmeta i memorabilija te popularne engleske grupe.

Izložba će se održati tijekom dva tjedna uoči koncerta grupe na zagrebačkom Maksimiru, u sklopu njihove stadionske ljetne turneje. U Klovićevim dvorima najveći obožavatelji sastava imat će priliku vidjeti, među ostalim, prvu demo snimku benda, osobne predmete članova i njihove instrumente, plakate za koncerte i fotografije, autograme, rijetke ploče, nagrade, CD-ove, videospotove, najavio je Hrvatski Telekom, generalni pokrovitelj zagrebačkog koncerta.


Online inačica izložbe

Izložit će se i master ploče benda koje je izdala legendarna istočnonjemačka diskografska kuća Amiga te jedinstveni EMU-2 sampler iz zbirke Burmeister, najveće privatne zbirke o toj grupi na svijetu. Izložba će se održati samo u tri odabrana grada, Berlinu, Budimpešti i Zagrebu, a ima i svoju online inačicu.

Obožavatelji mogu do 23. travnja slati fanzine, memorabilije i vlastita djela putem web-portala fan4fan.com, nakon čega će međunarodni žiri odabrati pet najboljih materijala hrvatskih fanova, koji će, uz zbirku Burmeister, biti izloženi u Klovićevim dvorima. Pobjednici će biti nagrađeni i upoznavanjem s članovima skupine na koncertu u Zagrebu.


Nastupi od Tel Aviva do Minska

Svoju europsku turneju, na kojoj će u 25 država i na 34 koncerata predstavljati novi album Delta Machine, Depeche Mode počinje 7. svibnja na Hayarkon Parku u Tel Avivu. Među ostalim, nastupit će u Parizu i Moskvi, a turneja završava 29. srpnja u Minsku.

Riječ je o njihovim prvim nastupima uživo nakon iznimno uspješne Tour of the Universe tijekom 2009. i 2010., kada su imali 142 koncerta i oborili rekorde s više od 2,5 milijuna prodanih ulaznica.

Nastup u showu Davida Lettermana