Bombe u Bostonu - 2 mrtvih, 46 ozlijeđenih

Dvije su osobe poginule a njih 46 je ozlijeđeno u dvama eksplozijama u Bostonu. Šest ozlijeđenih je u kritičnom stanju. Eksplozije su se dogodile oko 20.30 po hrvatskom vremenu dok su tisuće trkača završavale 117. bostonski maraton a gledatelji promatrali završetak utrke i navijali. Eksplodirala je i bomba kod knjižnice J. F. Kennedyja u Bostonu - nije bilo ozlijeđenih, javlja Reuters.

CBS javlja kako su dvije bombe bile postavljene u košare za smeće. Neki novinari su na Twitteru objavili da se u Bostonu očekuje još jedna eksplozija, ovog puta kontrolirana, potvrđujući navode da je pronađena treća, neeksplodirana naprava. Agencija AP prenosi da su deaktivirane dvije naprave.

CBS News javlja kako policija ima snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako muškarac 20-ak minuta prije prve detonacije na mjesto događaja donosi nekoliko ruksaka. O eksploziji u Bostonu obavješten je predsjednik SAD-a Barack Obama, koji je svojoj administraciji naložio da osigura svu potrebnu pomoć u istrazi, rekla je Bijela kuća.

Iznad Bostona je zatvoren zračni prostor, zatvorena je glavna linija pozemne željeznice te mostovi preko rijeke Charles. Nakon eksplozije u Bostonu, zatvoreno je i područje uz Bijelu kuću, duž avenije Pennsylvania. I policija u brojnim većim gradovima u SAD-u podignula je stupanj pripravnosti.