Emisije i filmovi HTV-a na uglednim festivalima

Emisije i filmovi Odsjeka emisija pučke i predajne kulture Programa za kulturu HTV-a uvršteni su u program uglednih festivala etnografskog i antropološkog filma.

Emisije Krasotica večeri redatelja Davora Borića Bubija i urednice Ljiljane Šišmanović i Žetva u Crkvarima redatelja Ive Kuzmanića i urednika Alekseja Pavlovskog primljene su u službenu konkurenciju festivala ETNOFILM koji će se održati u Rovinju od 24. do 27. travnja.

Emisije Krasotica večeri i Ki more bit zvončar redatelja Ive Kuzmanića i urednika Alekseja Pavlovskog, prema preporuci festivala Espiello XI iz Španjolske, pozvane su na 23. smotru antropološkog i sociološkog dokumentarnog filma DocAnt, koja će se održavati od 28. do 31. svibnja u Buenos Airesu. Krasotica večeri bila je prikazana u konkurenciji festivala Eyes and Lenses u Varšavi, a uvrštena je i u program festivala Eurorama u Trentu u Italiji, koji predstavlja izbor najboljih etnografskih filmova s raznih festivala.

Film Kries 50:50 redatelja Marka Dimića i urednice Ljiljane Šišmanović uvršten je u službenu konkurenciju 22. Dana hrvatskog filma u kategoriji Dokumentarni film.

Snimatelji navedenih emisija su Mak Vejzović, Branko Cahun i Tvrtko Mršić a montažeri Ivor Ivezić i Davorka Feller.