Otvoren 6. Riječki sajam knjiga i festival autora - Vrisak

U Rijeci je otvoren 6. Riječki sajam knjiga i festival autora - Vrisak. Festival se do 14. svibnja održava u knjižari V.B.Z.-a i u prostoru Filodrammatice na Korzu. 

Prošlih godina ovaj se festival zvao Kičma. Organizator je izdavačka kuća V.B.Z., a na sajmu knjiga u ponudi je više od 10.000 naslova s brojnim popustima.

Središte interesa ovogodišnjeg festivala su "Balkanske (književne) veze" te će se putem razgovora, predstavljanja, čitanja pokušati ponuditi odgovori na pitanje koliko su danas ojačale veze među izdavačima i piscima u regiji, nakon što su neko vrijeme bile prekinute. U tom dijelu programa nastupit će neki od najvažnijih autora svojih zemalja kao što su Florin Lazarescu iz Rumunjske, Ildiko Lovas iz Mađarske, Zvonko Karanović i Teofil Pančić iz Srbije, Faruk Šehić (BiH) i Jurij Hudolin (Slovenija).

Premijerno će biti predstavljene knjige "Istočni epistolar" Predraga Matvejevića, "Za što sam se spremna potući" Ivane Simić Bodrožić, "Aleja Viktora Bubnja" Teofila Pančića, "Romantika je roba iz uvoza" Darija Grgića, "Brod u dvorištu" Jurice Pavičića, "Crna pokrajina" Marka Pogačara i "U Velebitu" Ede Popovića.