Otvoren je 11. BOKfest - glumci u izlogu

Bjelovar je od sinoć grad glumaca - otvoren je 11. BOKfest. U sklopu toga festivala već je postala tradicija da glumci sjednu u izlog trgovine namještaja u centru grada i na taj način animiraju publiku da dođu u kazalište. To je, inače, u svijetu jedinstvena - izložba glumaca, kaže organizator glumačkog festivala Goran Navojec.

Do 12. svibnja na repertoaru ovogodišnjega BOKfesta su predstave Umjetničke organizacije Scena 'Život može biti lijep'. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija izvodi predstavu 'Čisto ludilo', Glumačka družina Histrion 'Moj slučaj', Gavella 'Fine mrtve djevojke', Satiričko kazalište Kerempuh 'Ne igraj na Engleze', Kazalište Knap 'Glumice i to', Teatar Rugatino 'Terapija', Ecija Ojdanić 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza', Liberdance 'Djeca u igri', HNK u Varaždinu i Kazalište Planet Art 'Pričaj mi o Gorkome' i Bjelovarsko kazalište 'Zbogom pameti'. Zadnja predstava, ujedno i svečana premijera je 'Medeja' Bjelovarskog kazališta. Tu su već tradicionalno i BOK moto alka te rukometni BOK turnir.

Ove godine, prema riječima Gorana Navojca, nije bilo moguće dobiti niti jednu stranu kazališnu kuću, ali zato je, uz Moto alku, atrakcija danas Karavana za život - bikeri na cesti. Ove godine u njoj sudjeluju i motociklisti iz drugih zemalja pa se očekuje i više od dvije tisuće motora.

Atrakcija će biti i ogledna predstava glumačke radionice Dvadeset četiri sata do glume. Pet pisaca napisat će kratke priče u Bjelovaru od kojih će pet filmskih redatelja napraviti predstave, a glumci naučiti tekst. Publika će unutar 24 sata prvi put vidjeti što su kreirali umjetnici koji će unutar tih 24 sata stvoriti pet predstava.