Alan Ford na daskama ZKM-a

Jeste li čitali Alana Forda? Bob Rock, Sir Oliver, Jeremija, Broj Jedan, Šef, Grunf, Inspektor Brock samo su neki od junaka stripa Alana Forda, kultnog štiva srednje generacije.

Alan Ford zaživjet će danas na daskama Zagrebačkog kazališta mladih. Bit će to posljednja ovosezonska premijera. Scenarij za predstavu nastao je na temelju prvih 50 brojeva stripa. 

U ZKM-u će danas biti postavljena i izložba na temu istoimenog stripa.

Temeljna je teza stripa da su bogatstvo i siromaštvo različite strane iste bijede uzrokovane veličanjem novca kao apstraktne vrijednosti. Dosta suvremeno, iako je prošlo više od 40 godina od prvog broja Alana Forda. Također, i Superhik je suvremen lik. Uzima siromašnima, a daje bogatima!

HTV je bio prije nekoliko dana na probi. Iako bez šminke i kostima, još u pokusnoj dvorani i istraživačkoj fazi, lako je bilo prepoznati likove ove neobične plejade strip-junaka. Od zajedljivog Boba Rocka, boležljivog hipohondra Jeremije, do možda najmanje karikiranog agenta Alana Forda.

U emisiji HTV-a Hrvatska uživo bio je redatelj predstave Darijo Hajraček, ali i Broj Jedan, glumica Doris Šarić Kukuljica.

U videoprilogu donosimo što su kazali o likovima i predstavi!