Počinje Festival Glumca

Danas započinje jubilarni 20. Festival glumca i trajat će do 18. svibnja. Tijekom devet festivalskih dana u službenom programu bit će izvedeno šesnaest predstava koje je, između njih čak 62, izabrala izbornica Perica Martinović.

Predstave dolaze iz dvanaest zagrebačkih te po dva osječka i splitska kazališta. Dvanaest ih je namijenjeno odraslima, a za njih četiri ciljana su publika djeca i mladi, poručuju organizatori.

Festival će se održavati u Iloku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Otoku, a organizatori su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno-kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, dok je pokrovitelj Vukovarsko-srijemske županije.

Ovogodišnji je grad domaćin Ilok. U iločkom Dvorcu sutra, 11. svibnja u 20 sati, bit će upriličena i svečana ceremonija otvorenja, a nakon otvaranja bit će izvedena monodrama Moj slučaj Vlade Gotovca u produkciji Glumačke družine Histrion iz Zagreba koju je dramatizirao, režirao i izvodi Boris Svrtan. Organizatori napominju kako će se u slučaju lošeg vremena svečanost preseliti u Slovački dom u Iloku.