"Miranda" najbolja predstava Festivala malih scena

Nagradu 20. festivala malih scena u Rijeci za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Miranda" Gradskog kazališta iz Vilniusa u režiji Oskarasa Koršunovasa, koji je nagrađen i za najbolju režiju.

Festivalski žiri, koji su činile glumice Rada Đuričin, Helena Buljan i Elvia Nacinovich, odlučio je za glavnu mušku ulogu nagraditi Ozrena Grabarića, za Artura Uija u predstavi Cabaret Brecht Zadrživi uspon Artura Uija, i Nikolu Ristanovskog, za Molierea u predstavi Moliereov život Makedonskoga narodnog kazališta Skoplje.

Nagradu za glavnu žensku ulogu dobile su Edita Karađole, za Majku u predstavi Dabogda te majka rodila, i Sandra Lončarić Tankosić, za ulogu Katarine u predstavi Unterstadt osječkog HNK.

Najbolji mladi glumac je Živko Anočić, koji je glumio Danijela u predstavi Fine mrtve djevojke.

Nagradu za epizodnu ulogu dobili su Nela Kocsis, za ulogu Lidije u predstavi Fine mrtve djevojke, i Mladen Vasary, za Glumca u predstavi Cabaret Brecht

Nagradu publike osvojila je predstava Dabogda te majka rodila HKD Teatra i HNK Ivana pl. Zajca.

Na programu 20. međunarodnog festivala malih scena od 2. svibnja bilo je 11 predstava iz pet europskih zemalja - šest iz Hrvatske, dvije iz Srbije te po jedna iz Slovenije, Makedonije i Litve.