Chomsky najčitaniji na besplatnim elektoničkim knjigama

Knjiga Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem" najčitanija je besplatna elektronička knjiga u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, a samo deset najpopularnijih naslova čitalo je više od 220.000 posjetitelja, izvijestilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima. 

DPKM navodi da je tu knjigu od 16. lipnja 2003. do svibnja 2013. pročitalo više od 70.000 čitatelja na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com) u suradnji s projektom "Što čitaš?".

Ta knjiga američkog filozofa i lingvista istodobno je objavljena i u tiskanom izdanju te je u ovih deset godina, bez obzira na dostupnost besplatne elektroničke inačice, rasprodano i prvo i drugo izdanje, a ljubiteljima papirnatih knjiga dostupna je u svom trećem izdanju.

Najpopularniji među elektroničkim knjigama bili su zbornici "9 priča" i "fak:yu" te knjige Krešimira Pintarića "Tour de force", Roberta Mlinarca "Tkači snova", Tomislava Bogdana "Pristajanje", Roberta Roklicera "Kako se ubiti", Romana Simića "Mjesto na kojem ćemo provesti noć", zbornik "Anarhizam i nasilje" te François duc de La Rochefoucault "Maksime".

DPKM do kraja godine najavljuje objavljivanje još šest novih besplatnih naslova, a među njima i knjige Borisa Becka, Nikice Gilića, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Dražena Šimleše.