Dosad otkazana 24 leta, Uprava CA odustaje od otkaza?

U povodu najavljenog štrajka triju sindikata Croatia Airlinesa, ta je kompanija objavila da će dio njezinih međunarodnih i domaćih redovitih linija u utorak, 14. svibnja, letjeti prema izmijenjenom (posebnom) redu letenja.

Kompanija ističe da najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redu letenja, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.

Piloti i stjuardese sutra počinju štrajk do ispunjenja zahtjeva

Član Uprave CA-a Zlatko Širac najavio je da bi Uprava mogla odustati od davanja otkaza stjuardesama koje su 1. i 2. svibnja masovno otvorile bolovanje, što je kod poslodavca izazvalo sumnju da je riječ o nezakonitom prosvjedu protiv novog kolektivnog ugovora. Zasad se radi o pokretanju postupka izricanja namjere otkaza ugovora o radu, rekao je Širac i time nagovijestio da od otkaza ipak neće biti ništa, jer su i HZZO i Radničko vijeće ocijenili da su bolovanja bila opravdana i u skladu sa zakonom.

Croatia Airlines objavio je na svojim internetskim stranicamna da su za sutra otkazana 24 leta.

Tvrtka će uložiti sve napore da se posljedice štrajka za putnike i poslovne partnere svedu na najmanju mjeru. Za sutrašnje letove predbilježeno je ukupno 4600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osjetiti njih oko 900, odnosno petina svih predbilježenih putnika. Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju su besplatni telefon 0800 7777 te telefoni kontakt-centra (+385 1) 6676 555 i 062 500 505 na kojima se mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka.
Radno je vrijeme kontakt-centra tijekom štrajka od 7 do 21 sat. Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka moći će je zamijeniti bez nadoplate.

U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti: potpuni povrat novca za neiskorištene karte; djelomični povrat za djelomično iskorištene karte; potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife - u tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).