Novi Vinodolski nezakonito obračunavao komunalnu naknadu

Visoki upravni sud u Zagrebu donio je presudu kojom se potvrđuje da je Grad Novi Vinodolski nezakonito obračunavao komunalnu naknadu Hotelima Novi.

Podsjetimo, zbog duga nastalog na temelju komunalne naknade Novi Vinodolski je podnio zahtjev za pokretanje stečaja nad Hotelima Novi d.d. Sada će Hoteli, na temelju presude, tražiti od Grada povrat novca te odgodu javne dražbe nekretnina koja je najavljena za 10-ak dana.

Sve ćemo napraviti kako bismo to odgodili jer mislim da je to u interesu svih. Ako ima razumijevanja da se ne učini dodatna šteta, vjerujemo da bi se moglo uspjeti, rekao je Gordan Širola, član Uprave Hotela Novi.

Priopćenjem se oglasio gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković. Tvrdi da su na toj konferenciji iznesene neistine. Za Odluku o komunalnoj naknadi prema kojoj se obračunava iznos komunalne naknade za turistička naselja gradonačelnik Butković kaže da je donesena na sjednici Gradskog vijeća 2001., četiri godine prije nego što je on postao gradonačelnik.

Presudu Visokog upravnog suda kojom je ukinuta odredba Odluke o komunalnoj naknadi Butković ocjenjuje povoljnom za Grad Novi Vinodolski pa je i pozdravlja jer će se od sada, kako navodi, komunalna naknada obračunavati po kvadraturi, a ne po ukupnom prihodu. Time će se tri do četiri puta povećati iznos te naknade od strane Hotela Novi, tvrdi.

Za Hotele Novi d.o.o. kaže da imaju 'nula zaposlenih' te se poziva na informacije iz dnevnih novina da tvrtka ukupno duguje 1,5 milijardi kuna. To, smatra Butković, dovoljno govori o njezinoj uspješnosti. Na kraju dodaje da je Širola očito u izbornoj kampanji.