Umjesto norijade - humanitarni koncert

Sutra završava nastava za oko 34 tisuće hrvatskih maturanta. Već godinama taj zadnji dan najčešće je popraćen različitim zabavama po ulicama i trgovima gradova. Ove godine splitski maturanti odlučili su - drugačije. Organizirat će humanitarni koncert za svoju sugrađanku, 16-godišnju Mateu Lončar, koja je prošle godine teško stradala od strujnog udara.

Matea je do nemilog događaja bila perspektivna rukometašica RK Vranjic te odlična učenica V. gimnazije "Vladimir Nazor".

Nakon višemjesečne kome, rahabilitaciju je nastavila u Krapinskim toplicama, no njezino je stanje i dalje teško. Troškovi liječenja premašuju mogućnosti roditelja pa su splitski maturanti odlučili pomoći.

Osnovali smo grupu 'Za nju, zbog nje', i onda smo odlučili održati konceret za Matetu, a sudjeluju škole i ženski đački dom, kaže Ivo Stipica iz Ekonomsko-birotehničke škole u Splitu.

Program koncerta sastavili su kao vrsni intendati. Bit će svega, od predstava za koju su zaslužni učenci Ekonskomsko-birotehniče škole do glazbe.

Pogledajte videoprilog.