Mjuzikl "We Will Rock You" u Areni

Mjuzikl We Will Rock You, nastao prema istoimenu hitu legendarne grupe Queen, gostuje u Zagrebu u sklopu svjetske turneje u povodu 10. godišnjice izvođenja u kazalištu Dominion na londonskome West Endu.

Autor mjuzikla inspiriranog poznatom britanskom glazbenom skupinom je Ben Elton u suradnji s članovima grupe Queen - gitaristom Brianom Mayom i bubnjarom Rogerom Taylorom. Mjuzikl je praizveden u svibnju 2002.

Priča prati skupinu boema koji pokušavaju ostvariti slobodnu razmjenu misli, mode i glazbe u dalekoj budućnosti u kojoj se svi oblače, razmišljaju i čine isto. Glazbeni instrumenti i skladatelji su zabranjeni, a rock glazba nepoznata.

Kako se ističe na mrežnim stranicama mjuzikla, riječ je o zabavnoj futurističkoj komediji temeljenoj na više od 24 najvećih hitova popularnih Queenovaca.

Nakon što je kazališnu izvedbu u Velikoj Britaniji vidjelo šest milijuna ljudi, te više od 15 milijuna ljudi u 17 zemalja diljem svijeta, u povodu 10. obljetnice svojeg postojanja obilježene 14. svibnja 2012., mjuzikl je u travnju ove godine krenuo na prvu veliku svjetsku turneju. U Zagrebu će boraviti do 26. svibnja i održati tri izvedbe u zagrebačkoj Areni zagreb.