"Linijske obmane" najbolja predstava Festivala kazališnih amatera

Nagrada za najbolju predstavu 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je završio u Starom Gradu, dodijeljena je predstavi Linijske obmane Marka Hrenovića i Vena Mušinovića u izvedbi teatra Tirena iz Zagreba.

Nagradu za najbolju mušku ulogu odnio je Branko Puhek (Josip Zeljić) iz predstave Čaruga Gradskog kazališta Županje, a nagrada za najbolju žensku ulogu po drugi put je pripala Mariji Cvrlje Radović, koja je odlično utjelovila puc frau Maru u predstavi Božićna bajka Sinjskog pučkog kazališta.

To je odlučilo stručno povjerenstvo festivala, u kojem su bili glumica i redateljica Dubravka Crnojević-Carić, teatrologinja i dramska pedagoginja Sanja Nikčević te kazališni kritičar prof. Igor Ružić.

Ovogodišnji 53. festivala+ hrvatskih kazališnih amatera održavao se od 17. do 19. svibnja u Slavonskom Brodu i od 24. do 26. svibnja u Starome Gradu na Hvaru, a u konkurenciji za nagrade bilo je 19 predstava.

Paralelno s 53. festivalom hrvatskih kazališnih amatera u Starome Gradu je održan i 9. međunarodni festival Jadran 2013. pa su tako publika i članovi hrvatskih kazališnih udruga uživali u izvrsnim amaterskim predstavama Vražji fant zahodne strani Kulturnog društva Loški oder iz Škofja Loke (Slovenija) i Igra istine Teatra Fedra iz Bugojna (Bosna i Hercegovina).