"Oduprijet ćemo se postavljanju ćiriličnih ploča"

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u priopćenju za javnost ustvrdio je da su protekli izbori pokazali kako Stožer ima nedvojbenu potporu više od 6.800 glasača, koji su na lokalnim izborima glasovali za Ivana Penavu i Marijana Pavličeka (HDZ-HSP AS), a kojima su stajališta Stožera bila prihvatljivi i razumljiva, te navodi da će i dalje nastaviti raditi na projektu "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta" i odlučno se oduprijeti postavljanju ćiriličnih ploča.

Stožer je na redovitoj radnoj sjednici potvrdio odluku da će se, ojačan za glasače hrvatskoga bloka, odlučno oduprijeti postavljanju ćiriličnih ploča u Vukovaru ako premijer Zoran Milanović ostane pri tome da će ploče postaviti nakon drugog izbornog kruga, što vjerojatno treba biti nagrada Željku Sabi i Srbima za izbornu pobjedu.

Stožer poručuje gradonačelniku Sabi i premijeru Milanoviću da shvate kako će takvim stajalištima i ponašanjem izazvati otpor i bunt građana Vukovara s možda teškim posljedicama.

U priopćenju koje potpisuje predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić ocjenjuje se da Stožer ima veliku potporu građana, stradalnika i branitelja, i iz Vukovara i iz cijele Hrvatske, a koliku, vidjet će se ako ih budemo prisiljeni pozvati u pomoć ovdje u Vukovaru.

Pozivajući se na javni pogovor, Stožer u priopćenju ističe da je na glasovanje u Vukovaru presudnu ulogu imalo 1.000 plaćenih dobrovoljaca birača iz Srbije koji od mirne reintegracije ne žive u Hrvatskoj.