Projekt 'Jedna slika iz Domovinskog rata'

Ministarstvo branitelja, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, HRT-om, Hrvatskim društvom pisaca i Vukovar Film Festivalom (VFF), predstavilo je projekt 'Jedna slika iz Domovinskog rata'. Riječ je o javnom pozivu za najbolju kratku priču s temom iz Domovinskog rata koja će se ekranizirati i imati premijeru na VFF-u.

Ministar branitelja Predrag Matić pozvao je na konferenciji za novinare sve hrvatske građane, ponajprije branitelje, da se jave na javni poziv. Neovisno povjerenstvo proglasit će i nagraditi najbolji rad, rekao je Matić. Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, zahvalio je Ministarstvu branitelja na tom projektu. Istaknuo je kako Domovinski rat prebrzo izlazi iz kolektivne memorije, a prerano postaje mit.

Javni ppoziv za kratku priču 'Jedna slika iz Domovinskog rata'

Glavni urednik HTV-a 3 Dean Šoša rekao je da HRT namjerava poticati projekte koji će povećati kvalitetu filmskog fonda o Domovinskom ratu u našoj kinematografiji. Projekt su poduprli i književnik i član Hrvatskoga društva pisaca Tomica Bajsić te direktor VFF-a Igor Rakonić. Javni poziv za kratku priču 'Jedna slika iz Domovinskog rata' otvoren je do 16. srpnja.