Suđenje Vojislavu Blaževiću

Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje zagrebačkom bombašu Vojislavu Blaževiću, kojeg se tereti za podmetanje dvije bombe u zapadnom djelu Zagreba - na željezničkoj pruzi u Susedgradu 9. siječnja i dva dana kasnije na autobusnoj postaji u Stenjevcu, za što mu prijeti do osam godina zatvora.

Ispitani su prvi svjedoci, među njima i mlađa djevojka koja je ispričala da je njoj i prijatelju na autobusnom stajalištu u Stenjevcu prišao čovjek i rekao im da bježe jer će puknuti bomba, a nakon što su pobjegli ubrzo se čuo i prasak.


Sutkinja, tužiteljstvo i obrana ispitali su i Blaževićevu suprugu Liljanu Škrablin koja tvrdi da je njezin muž tijekom prve eksplozije bio kod kuće, a za druge je odlazio na put u Njemačku nabaviti opremu za letenje.

Blažević je na početku suđenja u travnju odbacio krivnju. Tvrdio je da je za prvu bombu čuo samo iz medija, a da je drugu upravo on pronašao i na nju upozorio prolaznike te kako je zbog toga i ozlijeđen.

Sljedeće rasprave zakazane su za 2., 3. 9. i 10. srpnja. Na jednom od ročišta trebao bi ispitan i poduzetnik Tomo Horvatinčić pred čijim je restoranom, prema tvrdnjama jednog svjedoka iz istrage, Blažević bacio bombu.