Obilježavanje Svjetskog dana glazbe u Splitu

Večeras će se u Splitu, treću godinu zaredom, u organizaciji Hrvatske glazbene unije (HGU) obilježiti Svjetski dan glazbeU tri dana na različitim gradskim lokacijama održat će se osam potpuno besplatnih koncerata za ljubitelje svih glazbenih stilova.

Veliko obilježavanje počinje koncertom "Bodulski raspašoj" na platou Zenta, ispred Kluba "O' Hara". Na rasporedu su i veliki koncert "Urban rock show" na platou Prodajnoga centra "Koteks", gdje će splitski bandovi pokazati svoj autorski rock izričaj.

Također, na plaži Žnjan predviđen je Summer Radio Dalmacija party na kojem će nastupiti grupa "Viva", a sve će se odvijati u živo i u programu te splitske radijske postaje. Dok će na Pjaci biti "Litnja revija evergreena", gdje će Gradska glazba Imotskog uz ples i ravnanje prof. Ivana Glibote zabaviti sve one koji se nađu na toj gradskoj šetnici.

Za kraj smo ostavili Split blues festival na Prokurativama koji se organizira kao In memoriam Jadranu Zlodri Gobu. Jako smo ponosni na sve što smo pripremili i to uz potporu Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske. Ovim želimo ukazati na važnost glazbe u svakodnevnom životu, izjavila je Ivana Gutović, izvršna tajnica HGU.