Predstavljen bogat program Večeri na Griču

Najdugovječniji festival klasične glazbe u Zagrebu, Večeri na Griču ove će godine od 2. srpnja do 1. kolovoza publici ponuditi raznolik program.

Večeri na Griču ušle su u tradicionalni zagrebački ljetni program koji nudi sve više raznovrsnih priredbi na raznim mjestima, a ove godine nastojali smo spojiti iznimno kvalitetne glazbenike i ležerniju vrstu glazbe, najavila je na konferenciji za novinare voditeljica Odjela za program Koncertne direkcije Zagreb Margit Antauer.

Na svečanom otvaranju Večeri na Griču u petak, 5. srpnja nastupit će Zagrebački solisti s Martinom Filjak na glasoviru i Vedranom Koceljom na trubi. Tri dana prije svečanoga otvorenja festivala, 2. srpnja, na rasporedu je koncert Gabi Novak i Matija Dedić tria.

Večeri na Griču, festival iza kojega su već 32 godine, tradicionalno se održava na Gornjem gradu u atriju Galerije Klovićevi dvori i u Crkvi sv. Katarine, a od ove godine dio programa održavat će se i u Tvornici kulture, najavio je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis.

Osim programa Večeri na Griču najavljen je i program 20. festivala orgulje Heferer koji će se održavati od 22. lipnja do 17. prosinca. Ove je godine na rasporedu 20 koncerata diljem Hrvatske.