Kraj kazališta Mala scena?

Iako je pomoćnik pročelnika za kulturu grada Zagreba izjavio da se kazalište Mala scena neće zatvoriti, čini se da osnivačica tog kazališta Vitomira Lončar i grad nisu uspjeli pronaći zajednički jezik. Svi zaposlenici dobit će otkaz 1. srpnja.
Na Maloj sceni izvode se predstave za djecu od godinu i pol, ali i za one mnogo starije. Proteklih 27 godina izvedeno je 10 tisuća predstava. Prva je bila Kraljevna na zrnu graška, 1. srpnja 1987.

Vitomira Lončar javno se bori protiv prijedloga zakona o kazalištu. Godinama kritizira institucije, Gradski odbor za kulturu, Ministarstvo, upozorava na propuste.

Cijeli problem cijele priče zašto se zatvara kazalište Mala scena je moje javno djelovanje, tvrdi Lončar. Dokumenti inspekcijskog nadzora pokazuju da nisam napravila nikakav prekršaj te da nismo nenamjenski trošili sredstva, dodaje Lončar.

Sve to nije bilo dovoljno za isplatu preostalog novca za prošlu godinu te cjelokupnog iznosa za ovu.

Kontrolni ured utvrdio određene nepravilnosti, točnije nespretnosti u vođenju knjiga. Kada se te nespretnosti otklone, onda će se i sredstava vratiti na poziciju od prošle godine, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Posljednja predstava odigrat će se 1. srpnja, u povodu ulaska Hrvatske u EU. Prigodnog naslova Superheroj. Glumci iz sedam država Azije i Europe premijeru su imali u Seulu prošle godine.

U Maloj sceni još se nadaju čaroliji da će nova Gradska skupština i novi pročelnik Ureda za kulturu promijeniti odluku i dodijeliti im novac za prošlu godinu, na koji su računali, i za ovu odobriti isti iznos.