HNK Split: Boko podnio ostavku, Čikeš ostaje

Jasen Boko podnio je ostavku na mjesto ravnatelja Drame splitskog HNK, a Ivica Čikeš opovrgnuo je informacije da napušta mjesto v.d. ravnatelja Opere koje su se pojavile u medijima.

Informacija nikako nije točna. Ja sam aktualni ravnatelj Opere i aktualni ravnatelj glazbenog dijela programa Splitskog ljeta s kojim me veže ugovor, rekao je za Hinu Ivica Čikeš.

Istaknuo je da ima jako dobru suradnju s aktualnim intendantom te da i dalje radi svoj posao, a sada je, kako je rekao, u velikom poslu jer dolazi Splitsko ljeto u kojem prvi put nakon petnaestak godina imamo dvije operne premijere i jednu reprizu. Pripremamo i sljedeću sezonu, dodao je najavivši da će svoj mandat sigurno odraditi do kraja. Naglasio je i da ostavka Jasena Boke s njim nema nikakve veze.

Priopćenjem se danas oglasio i Jasen Boko. Navodi da je podnio ostavku na mjesto ravnatelja Drame splitskog HNK, koja na snagu stupa 1. listopada.

Razlozi su osobne prirode i ne bih o njima javno govorio. Splitski HNK ne smije biti izvor nagađanja, 'kuloarskih priča' i skandala, nego mjesto promocije kvalitetnih kazališnih programa. Mislim da je u redu da do kraja dovedem dramski program Splitskog ljeta i da novom ravnatelju Drame pomognem osmisliti program nove sezone, kako se on ne bi našao u situaciji da mora realizirati program sezone koja nije njegova, što je nazavidna situacija u kojoj sam ja bio prošle godine. Dakle, ova smjena na čelnom mjestu Drame neće ni na koji način omesti normalni rad u Drami, tako da neće biti oštećeni glumci i ostali umjetnici, a ni naša publika, zbog koje kazalište i postoji, navodi u priopćenju Boko.

Sukladno dogovoru s intendantom, dodaje, ostat će raditi u HNK kao dramaturg i tako pomoći u radu Drame.