Retrospektivna izložba Miroslava Šuteja

U Muzeju suvremene umjetnosti održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena retrospektivna izložba Miroslava Šuteja.

Izložba nastoji obuhvatiti sve faze Šutejeva stvaralaštva, a bit će izloženo više od 400 radova u kronološko-tematskom slijedu. Posebno će biti izdvojene neke njegove tematske preokupacije poput antimode ili figura, ciklusa Aure, nadahnutog kineskom umjetnošću, a prvi put će u prostoru izložbe biti kutak za djecu Mini Šutej, u kojem će biti radionica, interaktivni modeli nadahnuti Šutejevim radovima te tableti s animacijama i mogućnošću pretraživanja djela. Izložbu prati i bogat edukativni program, predavanja i tematski razgovori.

Slikar, grafičar i dizajner Miroslav Šutej rodio se 1936. u Dugoj Resi, završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a potom studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Samostalno je izlagao od 1962. godine i priredio je oko 200 samostalnih izložbi diljem svijeta. Za svoj rad dobio je šezdesetak nagrada, bio je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Umro je 2005.