Opera HNK Zagreb na Bundeku

Ansambl Opere Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu nastupit će na ljetnoj pozornici jezera Bundek. U sklopu Zagrebačkoga kulturnog ljeta - ZgKul, pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, izvest će program "Opera Zagrebu", sastavljen od izbora arija, isječaka i dueta iz poznatih opera.

Koncert otvara uvertira iz opere "Šišmiš" Johanna Straussa ml. Slijedi duet "Barkarola" iz opere "Hoffmanove priče" Jacquesa Offenbacha, u izvedbi sopranistice Kristine Anđelke Đopar i mezzosopranistice Jelene Kordić, dok će "Ariju Olympie" iz istoga djela izvesti sopranistica Ana Zebić.

Slijedi uvertira i arija Figara iz Rossinijeva "Seviljskog brijača", koju će otpjevati bariton Ljubomir Puškarić, a Kristina Anđelka Đopar izvest će ariju Laurette iz Puccinijeve komične opere "Gianni Schicchi".

Na programu je i "Te Deum" iz "Tosce", a Puccinijev se niz nastavlja intermezzom iz opere "Manon Lescaut" te arijom Calafa iz "Turandota". Slijede "Polovjecki plesovi" iz "Kneza Igora" Aleksandra Borodina, a koncert će zaključiti "Završno kolo" iz opere "Ero s onoga svijeta" hrvatskog skladatelja Jakova Gotovca. Još nastupaju Ozren Bilušić te Stjepan Franetović.