Počelo Histrionsko ljeto na Opatovini

Premijernom izvedbom predstave "Muke po Iveku", hrvatske verzije engleskog kazališnog hita "Run For Your Wife" Raya Cooneya iz 1983., otvoreno je Zagrebačko histrionsko ljeto na Ljetnoj sceni Opatovina.

U središtu je predstave mali čovjek koji se od današnjeg svijeta brani lažima, stisnut u ludom vremenu stalnih rasporeda i obaveza, između dvije žene, žene mačke i žene majke, sjevera i juga, Dinama i Hajduka, vjere i nevjere, rekao je dramaturg predstave Nino Škrabe.

Prije svega to je urnebesna komedija koja će biti hit, vjerujem da će se publika nasmijati, ali i zamisliti nad nekim stvarima, dodao je.

U predstavi nastupaju već afirmirani glumci i mladi talenti Ronald Žlabur, Marija Borić, Tara Rosandić, Davor Svedružić, Draško Zidar, Željko Duvnjak, Nataša Kopeč, Dinka Vuković i Kristijan Jaić.

Tijekom 28. histrionskog ljeta, koje traje do kraja kolovoza, na kasnonoćnoj Kabare sceni Gumbek izvodit će se uspješnice s Gumbekovih dana, "Adam i Ona" Adama Končića, "Pozdrav iz Remetinca" Davora Dretara i Vida Baloga, "Dimnjačar" i "Skupština" Ljubomira Kerekeša, "Singerica" Jagode Novak Kralj, a tu su i dva gostovanja beogradskog Favi Teatra - "Posljednja šansa" i "Pjevaj, brate".

Histrioni su već na tradicionalnoj ljetnoj turneji s 'plovećim kazalištem', koje će ove godine posjetiti 37 gradova, od Vinkovaca do južnodalmatinskih otoka. Izvodit će predstave "Mjehur od sapunice", "Škandal na vuglu Vlaške i Koturaške", "Moj slučaj" i "Gospodsko dijete".