Filmovi s Pulskog filmskog festivala u MSU

Petnaestak dugometražnih i kratkometražnih filmova ovogodišnjeg Međunarodnog programa "Europolis" jubilarnog, 60. Festivala igranog filma u Puli, koji će s nacionalnom filmskom konkurencijom početi u subotu, 20. srpnja, prikazat će se od 21. do 30. srpnja u kinu Metropolis zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Dašak ovogodišnjeg pulskog festivala zagrebačkoj publici donijet će filmovi "Najbolja ponuda", talijanska ljubavna drama Giuseppea Tornatorea, francuski kriminalistički triler "Stražar" Michelea Placida, nizozemski "Jackie, film ceste" Antoinette Beumer, španjolsko-kubanska ljubavna drama "Posljednja utakmica" Antonia Hensa. Tu je i češka humorna drama "Zlatne godine" Jirija Stracha, njemačka biografska povijesna drama "Ludwig II" Marie Noelle i Petera Sehra i slovenska drama "Šangaj" Marka Naberšnika.

Na programu je i njemačko-hrvatsko-srpska koprodukcija, drama "Najljepša je zemlja moja" redateljice i scenaristice Michaele Kezele u kojoj glume Zrinka Cvitešić, Mišel Matičević, Ema Simović, Danica Ristovski, Ana Marković i drugi. Prikazat će se i "Falsifikator", srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovačka komedija u režiji Gorana Markovića.

Program u MSU donosi i izbor najboljih europskih kratkih filmova s ovogodišnje Pule.