Kulturna oaza u ljetnim mjesecima

Sve je počelo prije 14 godina u atriju zagrebačkoga Prirodoslovnog muzeja, prostoru u kojem je nekad djelovalo prvo javno gradsko kazalište nazvano po svome osnivaču, mađarskom grofu Antonu Amadeu de Varkonyju. Kazalište se zvalo Amadeo, a tako se i danas zove klupska, kazališno-glazbena scena - zagrebačka kulturna oaza u ljetnim mjesecima.

Koncerti za pamćenje, kazališne predstave, umjetnici koji se uvijek vraćaju. I, naravno, publika. A nje, vjerovali ili ne, ima i viška, jer za neke se koncerte traži ulaznica više. Sve je više i turista koji u Zagrebu traže i kulturne događaje. Energija prostora, prijateljska atmosfera i savršena akustika samo su neki razlozi zbog kojih se na scenu Amadeo umjetnici rado vraćaju.

Miroslavu Tadiću, gitaristu svjetskoga glasa koji je ovdje nastupio prvi put još prije 7 godina, to je jedan od najdražih prostora za sviranje. Nakon nastupa s braćom Teofilović i Radom Šerbedžijom, Miroslav Tadić na Amadeu prvi put nastupa sam.
Tužbalice, igre i uspavanke, kako glasi naziv koncerta, donose raznolik repertoar uz balkanske glazbene motive, ali i zvukove prilično udaljene od Balkana.

Gitarist, profesor, skladatelj, čak i graditelj gitara. Sve je to Miroslav Tadić, svestran i samozatajan, umjetnik čija se glazba pamti...