'Medeja' otvorila dramski program Dubrovačkih ljetnih igara

Na tvrđavi Lovrijenac sinoć je izvedena Euripidova tragedija Medeja u režiji Tomaža Pandura, čime je otvoren dramski program ovogodišnjih 64. dubrovačkih ljetnih igara. Medeja će na programu Igara biti i 21., 22. i 23. srpnja.

Medeja je premijerno izvedena 4. kolovoza 2012., na 63. dubrovačkim ljetnim igrama, a uz ljetne igre izvedena je u HNK u Zagrebu, potom na Ljubljanskom festivalu, u HNK Ivan pl.Zajec, u Istarskome narodnom kazalištu u Puli te Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru.

Tekst predstave adaptirao je Darko Lukić, dramaturg je Livija Pandur, a scenografija je djelo hrvatsko-austrijskog dizajnerskog kolektiva Numen, gostimografkinja je Danica Dedijer a autori glazbe su članovi slovenskog dua Silence.

Glumačku ekipu predvodi Alma Prica, koja je za ovu ulogu dobila nagradu Hrvatskoga glumišta. U predstavi igraju i Bojan Navojec, Livio Badurina, Ivan Glovatzky, Romana Nikolić, Damir Markovina, Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Jure Radnić, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Ivan Ožegović.