Premijera 'Obrane i zaštite' u Puli

Sinoć je na Festivalu igranog filma u Puli premijerno predstavljen dugometražni film Bobe Jelčića Obrana i zaštita.

U glavnim ulogama su Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Vinko Kraljević, Izudin Bajrović, Sergej Trifunović, Selma Alispahić, Sadžida Šetić i Nermin Tulić. 

Obrana i zaštita je uvjerljiva priča o svakodnevnom životu u podijeljenom društvu, svijet u kojem paranoja, komedija i drama koegzistiraju. Također, ovo je i psihološki portret čovjeka koji je prisiljen prijeći nevidljivu granicu koja razdvaja dvije zajednice u jednom gradu. Prije svega, ovo je priča o čovjeku koji je izgubio sve što ga određuje kada se njegova zemlja raspala.

Bobo Jelčić autor je i scenarija, direktor fotografije je Erol Zubčević, montažerka je Ivana Fumić, scenograf je Mario Ivezić, kostimografkinja Sanja Džeba, slikarica maske Ana Bulajić Črček, casting direktorica Oriana Kunčić, pomoćnik redatelja Radivoje Andrić, dizajner zvuka Ranko Pauković, a direktor filma Dubravko Petrović Baja.

Koproducenti filma su Josip Popovac (HRT), Tomislav Bubalo (Kadar) i Tomislav Topić (Kadar), a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Global Film Initiativea.

Film će biti prikazan i u sklopu Motovun Film Festivala, koji se održava od 27. do 31. srpnja, a u kolovozu će biti prikazan na Sarajevo Film Festivalu, u sklopu natjecateljskog programa.