Premijera "Allons Enfants" u Dubrovniku

U sklopu dramskog programa 64. dubrovačkih ljetnih igara večeras je ispred Gradske vijećnice i u njoj izveden prvi premijerni naslov u dramskom programu. Riječ je o autorskom projektu Bobe Jelčića i Nataše Rajković "Allons Enfants".

Ovaj projekt se kroz sjednice Gradskoga vijeća bavi osvještavanjem sadašnjeg trenutka grada s pozivanjem na tradiciju i uključivanje aktualnog, dokumentarnog materijala i prva je predstava koja se igra u gradskoj vijećnici.

Predstava naziv posuđuje od istoimenog dijela Allons Enfants Ive Vojnovića iz Dubrovačke trilogije. Nataša Rajković i Bobo Jelčić 2004. na Dubrovačkim ljetnim igrama realizirali su autorski projekt radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje koja je izazvala veliko zanimanje publike.

Uz redatelje Bobu Jelčića i Natašu Rajković, asistenticu Petru Jelaču, autorsku ekipu čine i Alen Kozina i Bojan Gagić, zaslužni za vizualno i zvučno oblikovanje predstave.

Predstava će se odigrati i 29., 30. te 31. srpnja, ali će 30. srpnja, ako ne završi sjednica Gradskog vijeća, umjesto u vijećnici biti održana u Kazalištu Marina Držića.