'Hrvatska ratna fotografija - Dubrovnik 1991.-1992.'

U povodu obilježavanja 5. obljetnice otvorenja izložbe "Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991. - 1995." te u sklopu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, večeras je u tvrđavi Imperijal na Srđu otvorena tematska izložba iz Zbirke fotografija "Hrvatska ratna fotografija Dubrovnik 1991. -1992.".

Autori izložbe i likovnog postava su Varina Jurica Turk i Mišo Đuraš, a izložbu je organizirao Muzej suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja uz potporu Ministarstva kulture.

Kroz više od sto odabranih dokumentarnih i umjetničkih fotografija istaknutih hrvatskih ratnih fotoreportera Matka Biljka, Mila Kovača i Božidara Gjukića šira javnost ima prigodu upoznati bogatstvo građe o Domovinskom ratu koja se čuva u Zbirci fotografija i dokumentaciji Muzeja.

Izložene su i umjetničke fotografije slikarice Anne Marie Grill te iznimno vrijedne dokumentarne fotografije spaljenih Konavala i Župe dubrovačke koje je u dramatičnim uvjetima okupacije snimio Tomo Žanetić

Prigodom otvorenja autori izložbe još su jednom zahvalili brojnim braniteljima i građanima koji su izvorne ratne fotografije iz svojih albuma darovali Muzeju, pomažući mu tako u utvrđivanju istine o našim danima ponosa i slave.