Premijera predstave "Otac hrabrost"

U sklopu dramskog dijela programa 64. dubrovačkih ljetnih igara izveden je drugi premijerni naslov ove sezone. Riječ je o interdisciplinarnom projektu "Otac hrabrost", autora i redatelja Borisa Bakala koji Festivalski dramski ansambl igra na pet lokacija istodobno - u palači Sponza, na Buži, sjevernom ulazu u Grad, na igralištu ispod tvđave Minčeta, u Osnovnoj školi Marin Getaldić Centar te u Collegiumu Ragusinum.

"Otac hrabrost" propituje što je hrabrost u individualnom izlaganju sebe, istražuje i temu odgovornosti, odgovornosti za učinjeno te odgovornosti za doživljeno i viđeno te što je važno pojedincu, zajednici, umjetniku i postoji li uopće u svakodnevnom preživljavanju, koje se čini važnijim od svega, nešto zaista važno.

Boris Bakal djeluje kao režiser, glumac i intermedijalni umjetnik, a autor je brojnih projekata od kazališnih predstava, preko video i audioinstalacija, multimedijalnih projekata, filmova i kulturno-socijalno-političkih inicijativa, a jedan je od osnivača i voditelja umjetničke platforme Bacači sjenki.

Uz Borisa Bakala, autorski tim čine dramaturginja Nina Gojić, asistentica redatelja Mila Pavičević, te scenograf Leo Vukelić i umjetnički suradnik Aitchison William koji sudjeluju i kao izvođači. Festivalski dramski ansambl čine Hrvojka Begović, Mia Biondić, Goran Bogdan, Srećko Horvat, Jelena Lopatić, Ivana Krizmanić, Zrinka Kušević, Emil Matešić, Bojan Mucko, Amanda Prenkaj, Marina Redžepović, Marija Šegvić te Silvio Vovk koji su ujedno potpisani i kao koautori projekta.

"Otac hrabrost" bit će prikazan i 14., 15. i 16. kolovoza u 21.30.