"Patuljci dolaze Ovdje"

Ovih dana u najvećem slavonskom gradu, Osijeku, vladaju djeca i njihova kreativnost i to kroz niz događaja pod nazivom - Patuljci dolaze ovdje!

Početak manifestacije obilježen je i na osječkoj Promenadi. U performansu pod nazivom "Mogući svijet" glavne su uloge imali svjetleći lampioni uz bubnjare i plesače.

Osječka udruga za rad s mladima "Breza" organizira program kreativnih intervencija pod nazivom "Patuljci dolaze Ovdje", a uz djecu i mlade, bit će uključeni i umirovljenici. Predsjednica udruge Gordana Ilakovac rekla je da je nakana projekta potaknuti djecu, mladu i umirovljenike na proaktivno djelovanje u zajednici.

U sklopu programa bit će održane, uz ostalo, novinarska i likovna radionica, radionica pjevanja te plesna igraonica. Programi, čiji je cilj poticanje dječjeg stvaralašta, realizirat će se u suradnji s nekoliko institucija, a s osječkim Dječjim kazalištem, u sklopu ovoga projekta, bit će izvedena predstava "Ovdje u gradu".

Nacionalna koordinatorica udruge na ovome projektu Ivana Šibalić rekla je kako je projekt prvenstven namijenjen mladima, u dobi od 15 do 24 godine, s ciljem poticanja njihovoga aktivizma, a obuhvatit će različite radionice te aktivnosti u međunarodnome kampu u Burkini Faso, gdje će sudjelovati i dvoje aktivista iz Hrvatske.

U velikom studiju Radio Osijeka predstavljen je nosač zvuka koji sadrži pjesme nastale u radionicama grupe Meritas i Jelene Radan tijekom dosadašnjih Zemalja bez granica! Sredstva dobivena od prodaje, bit će namijenjena osnivanju Zaklade za dječje snove!