Svečano otvaranje Vukovar film festivala

U Hrvatskom domu Vukovar svečano počinje 7. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja, koji od 28. kolovoza do 1. rujna na sedam gradskih lokacija donosi 87 filmova u 11 programa, među kojima i pobjednike najvećih svjetskih filmskih festivala.

Festival će otvoriti projekcije dvaju nagrađivanih naslova, bugarskog filma "Crtarija" Lyubomira Pecheva te nagrađivane njemačke tragikomedije "Ajme meni/Oh Boy" u režiji Jana Ole Gerstera.

Drago nam je što ćemo i ove godine, sedmu godinu uzastopno, biti medijski pokrovitelji i partneri 'Vukovar film festivala'. HRT u budućnosti želi biti nezaobilazan medijski partner svih vrijednih festivala i izložbi te svih ostalih kulturnih i umjetničkih manifestacija. To je naša javna misija, a pokretanje Trećeg programa omogućilo nam je veći prostor za suradnju, rekao je Dean Šoša, glavni urednik HRT-a 3.

Tako će na Trećem programu, specijaliziranom za kulturne i umjetničke sadržaje, gledatelji HRT-a moći gledati filmove koji su na festivalu prikazivani prijašnjih godina.