"Autofocus" pobjednik 11. Liburnia film festivala

Po ocjeni stručnoga suda najbolji film 11. Liburnia film festivala je "Autofocus" Borisa Poljaka, a gledatelji su najbolje ocjene dali filmu "Park ljubavi" Lane Kosovac.

Festival se održao u lučici u Ičićima pokraj Opatije, a ulaz na projekcije je bio besplatan. Festivalski žiri činili su redateljica i producentica Željka Sukova, snimateljica i montažerka Iva Kraljević, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas, srpski redatelj Boris Mitić, češki redatelj i producent Filip Remunda.

Ove godine su prvi put dodijeljene i nagrade za najbolju režiju, koju je dobio Đuro Gavran za film "Presuda", potom nagrada za najbolju fotografiju dodijeljena je Borisu Poljaku i nagradu za najbolju montažu Damiru Čučiću, obojici za film "Autofocus".

Najboljim dizajnerom zvuka ocijenjen je Davor Tatić za rad na filmu "Čedo".
Najboljim regionalnih filmom ocijenjen je "Polazište za čekanje" Maše Drndić, a posebno priznanje stručnoga žirija dobila je Kaja Šišmanović za film "Kak' je doma?".

U konkurenciji za nagrade bilo je 18 filmova koje je za prikazivanje odabrao izbornik festivala Oliver Sertić.

Organizatori festivala su udruge Delta iz Rijeke, zagrebačka organizacija Restart u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.