Proglašeni pobjednici Vukovar film festivala

Pobjednicima 7. Vukovar film festivala - festivala podunavskih zemalja, koji je svečano zatvoren u Vukovaru, proglašeni su rumunjski dugometražni film Poza djeteta, azerbajdžansko-njemački kratkometražni film Ljuljačka za grobara i hrvatski dokumentarni film U braku sa Švicarcem.

Tijekom festivala od 28. kolovoza prikazano je ukupno 87 filmova na osam lokacija te održano pet filmskih radionica. U službenoj festivalskoj konkurenciji prikazan je 31 film, a najbolje je izabrao stručni žiri u kojemu su bili urednik HTV-a Đelo Hadžiselimović, srbijanski glumac Miki Manojlović i slovenski novinar i publicist Branko Šomen.

Najboljim dugometražnim igranim filmom, kojemu je pripala nagrada Zlatni šlep i otkup prava za hrvatsku distribuciju, proglašen je film Poza djeteta rumunjskog redatelja Calina Petera Netzera.

Zlatni šlep te novčana nagrada od 500 eura za najbolji kratki igrani film pripala je filmu Ljuljačka za grobar azerbajdžanskog redatelja Elmara Imanova, nastalom u njemačkoj produkciji.

Zlatni šlep i novčana nagrada od 1.000 eura za najbolji dokumentarni film pripala je hrvatskom filmu U braku sa Švicarcem redatelja Arsena Oremovića.

Ocjenjivački žiri 7. VFF-a predložio je da se od ove godine uvede Nagrada 'Krsto Papić' za poseban pojedinačni doprinos svim kategorijama u hrvatskom filmu. Nagrada je dodijeljena glumcu Goranu Navojcu za ulogu u filmu Visoka modna napetost redatelja Filipa Šovagovića.

Vukovar film festival zajednički su organizirali Discovery d.o.o., grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.