Sarajevo i ove godine dolazi u Zagreb

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH... i ove jeseni organizira manifestaciju '5 dana Sarajeva u Zagrebu'. Do 13. rujna zagrebačkoj će publici predstaviti odabrane filmove, knjige te likovne, glazbene i kazališne umjetnike iz susjedne države.

Manifestaciju u Galeriji Velvet danas otvara izložba 'Sudbina je u vašim rukama' Berina Tuzlića, koji će predstaviti svoje stripove, grafiku i animaciju, uz nastup sarajevske grupe 'Paranoid Android'.

Idući dan u kinu Tuškanac predstavit će se Sarajevski filmski festival programom novijih kratkih igranih filmova te projekti 'Sarajevo - grad filma' i 'Operacija kino Meeting Point'. Nakon kratkih filmova te večeri prikazat će se i višestruko nagrađivani film 'Djeca' Aide Begić, idući dan film 'Jasmina' Nedžada Begovića te 'Cirkus Columbia' Danisa Tanovića.

U Galeriji Velvet 11. rujna televizijska zvijezda Fikret Hodžić predstavit će svoju knjigu 'I ja sam iz Srebrenice'. Istoga dana na Bundekfestu nastupit će Kemal Monteno i Teška industrija. Manifestaciju će zatvoriti koncert klape 'Hrvoje' iz Mostara na terasi galerije te Magacin kabare s predstavom 'Tantijema' Zane Marjanović i Jazz trija Šukalo, Hadžić, Sirbubalo u kinu Tuškanac.

Ulaz na sve programe je besplatan.