Počinje utrka za Zlatne motorke

U Varaždinu počinje utrka za Zlatne motorke. Riječ je o Trash film festivalu, koji će se ove godine održati u kinu Galerija i na Kapucinskom trgu. U moru filmskih festivala, ovaj je svakako drugačiji...


Varaždinski festival je suprotan ustaljenim i konvencionalnim formama - manifestacija je posvećena niskoprofitnim filmovima, otkačenoj trasherskoj odjeći, dobrim koncertima i zanimljivim predavanjima. I ove godine program je bogat. Bit će prikazano dvadesetak filmova iz desetak zemalja. U utrci za Zlatnu motorku najviše je, već tradicionalno - horora.

Koncept festivala prije osam godina osmislila je grupica varaždinskih filmofila i entuzijasta koji su odlučili napraviti nešto drugačije, i otkačenije. Sa skromnim proračunom svake godine naprave sadržajan program.

Prošle je godine Zlatnu motorku za najbolji akcijski film dobio Britanac Georgopulos, za horor Španjolac Menendez, a za najbolji SF nagrađen je Rus Pavel Dudin. A već sutra, žiri i festivalska publika će odlučiti kome idu ovogodišnje Zlatne motorke. No prije odluke, možete uživati u filmovima koji se prikazuju u kinu Galerija.